maanantai 27. joulukuuta 2021

Joululeipä 2021

Joululeipää, olkaa hyvä! 

Tämän vuoden leivästä löytyy suolapähkinöitä ja jouluisena tuoksuna kanelia. Valmis leipä tuoksuu niin hyvälle, että sitä on pakko heti maistaa. 

Leivän palaa syödessäni muistot veivät vuosien taakse. Sain Mummoni leipoman ruisleivän tuoksun leijailemaan nenääni. Muistan, kuinka hän paistoi reikäleipien "reiät" ja me lastenlapset sitten söimme niitä heti tuoreeltaan voin ja lehmänmaidon kera. Näin joulun alla mietin muitakin erityisen rakkaita makumuistojani ja ruisleipien lisäksi sain tuoksutella Äitini paistamien munkkirinkeleiden tuoksulla. Taidankin tehdä seuraavaksi munkkeja uudeksi vuodeksi... Terveiset Mummolle ja Äidille tähtien taakse ❤️


Ainekset (leipä 750g):
300 ml vettä
1,5 tl suolaa
3 rkl tummaa siirappia
475 g puolikarkeita vehnäjauhoja
75 g kaljamallasta
40 g suolattuja maapähkinöitä
1,5 tl kanelia
50 g voita nokareina
1,5 tl kuivahiivaa


Valmistus:
Rouhi maapähkinät murskeeksi.
Laita ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Perusleivän tai täysjyväleivän ohjelma käyntiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti