perjantai 13. lokakuuta 2017

Ruispellavaleipää juustolla

Syksyiset terveiset leipäkoneen viereltä! 
Edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt paljon aikaa, mutta edelleen meidän keittiössä leipäkone vääntää perheelle leipää. Yritän ehtiä päivittämään bloksua vähän tiuhempaan tahtiin, sillä leipä pitää ihmiset liikkeessä tai jotain sinne päin... Ja se vastapaistetun leivän tuoksu asunnossa saa aina mielen virkeämmäksi!


Ainekset (leipä 750g):


300 ml vettä
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
425 g puolikarkeita vehnäjauhoja
75 g ruisjauhoja
25 g pellavansiemenrouhetta
50 g juustoraastetta
25 g voita
1,5 tl kuivahiivaa



Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä. 
Perusleivän tai täysjyväleivän ohjelma käyntiin.

Käytän leipään jääkaapin yksinäiset juustopalojen loput eli maku vaihtelee juuston mukaan.
Yleisimmin taikinan sekaan joutuu Goudaa tai Polaria, mutta Emmental vahvempana makuna sopii myös. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti