perjantai 5. tammikuuta 2018

Juhlavampi jauhelihamureke loppiaisen kunniaksi

Loppiaisen kunniaksi tuli tehtyä maukas jauhelihamureke. Perunamuusia ja porkkanaraastetta lisukkeeksi ja nauttimaan!

Tällä erää jauheliha oli rasvaisempaa, joten nestettä oli kulhossa paistamisen jälkeen runsaasti. Ei nuo nesteet ja kuonat haittaa, kun valmis tuote siirretään kuitenkin toiseen tarjoiluastiaan. Ja onneksi talosta löytyy muutama nelijalkainen jätteidenkäsittelijä eli kaikki ruoanlaitossa ylijäämä tulee varmasti käyttöön. :-)

Ainekset:
2dl 4-viljan hiutaleita
2dl kermaa
1...2dl vettä
2 kananmunaa
3tl suolaa
1-1,5tl rouhittua mustapippuria
800g naudan jauhelihaa (tai vähärasvaista nauta-sikajauhelihaa)
1dl juustoraastetta
1 paprika mieltymyksen mukaan
1 punasipuli
tilkka öljyä


Pilko paprika ja sipuli silpuksi ja pehmitä hetki öljyssä pannulla.
Laita ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
"Kakku"-ohjelma käyntiin. 
Anna murekkeen vetäytyä paistamisen jälkeen leipäkoneen jälkilämmössä vähintään 30...45min.

Jos mureke näyttää ohjelman loputtua tarjoilukelvottomalta "harmaalta kasalta" niin "Paisto"-ohjelmalla 20...30min lisäpaistoa saa ihmeitä aikaan eli kauniin ruskean värin murekkeen pintaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti