Lauantaipäivän pakkassää ja kaunis auringonpaiste innosti tuottamaan ulkoilujen palkaksi suolaisia pikkupullia eli kinkkupuustisia peruspullan asemesta. Täysjyväjauhoja taikinaan eli terveysvaikutukset taattu. Puustit maistuivat laskettelurinteestä palaavalle perheraadille joten kokeilu taisi onnistua!
300 ml maitoa (kädenlämpöisenä)
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
100 g voita nokareina
500 g täysjyvävehnäjauhoja
1...2 tl kuivattua basilikaa tai timjamia
1 pss (12g) kuivahiivaa (4 tl)
Täyte:
25 g voita (pehmeää)
150 g emmentaljuustoa raastettuna
150 g kinkkusuikaleita tai kuutioita
Voiteluun 1 kananmuna.
Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Taikina-ohjelma käyntiin.
Kun ohjelma on lopettanut, kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa kahteen osaan ja kauli osat levyiksi. Levitä levyjen pintaan täytteen hieman pehmennyt voi. Ripottele levyille kinkkusuikaleet/-kuutiot ja lopuksi juustoraaste. Rullaa levyt rulliksi. Leikkaa rullista noin 2-3 cm paloja ja nosta ne muffinssivuokiin tai uunipellille leivinpaperin päälle. Nostata puustiset, voitele kananmunalla ja paista 200 °C noin 15...20 min. Nauti teekupposen tai kaakaon kera!
Ainekset |
Taikinan puolitus |
Kaulitaan levyksi |
Pinnalle sipaisu pehmeää voita, kinkku ja juusto |
Levy rullataan pötköksi ja leikataan paloiksi |
Valmiina uuniin |
Kinkkupuustiset valmiina käyttöön |
Näitä pitääkin viikonloppuna kokeilla :)
VastaaPoista