lauantai 24. helmikuuta 2018

Kinkkupuustiset

Ei voi joka päivä syödä pullaa, ainakaan näin talven laihdutusbuumin aikana. Tai kyllä peruspulla on aina parempi vaihtoehto viinerille tai kakkupalalle. Teimme toimiston kahvitunnilla nopean laskutoimituksen ja saimme yhden pikkupullan kalorimääräksi noin145 kcal (1 annos pullataikinaa = 24 pikkupullaa). Ei ollenkaan paha luku verrattuna perusviinerin noin 400 kcal. Sellainen alustus tänään eli tänään ei valmisteta makeaa pullaa vaan jotain pikkusuolasta.

Lauantaipäivän pakkassää ja kaunis auringonpaiste innosti tuottamaan ulkoilujen palkaksi suolaisia pikkupullia eli kinkkupuustisia peruspullan asemesta. Täysjyväjauhoja taikinaan eli terveysvaikutukset taattu. Puustit maistuivat laskettelurinteestä palaavalle perheraadille joten kokeilu taisi onnistua!


Ainekset:
300 ml maitoa (kädenlämpöisenä)
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
100 g voita nokareina
500 g täysjyvävehnäjauhoja
1...2 tl kuivattua basilikaa tai timjamia
1 pss (12g) kuivahiivaa (4 tl)

Täyte:
25 g voita (pehmeää)
150 g emmentaljuustoa raastettuna
150 g kinkkusuikaleita tai kuutioita

Voiteluun 1 kananmuna.

Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Taikina-ohjelma käyntiin.

Kun ohjelma on lopettanut, kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa kahteen osaan ja kauli osat levyiksi. Levitä levyjen pintaan täytteen hieman pehmennyt voi. Ripottele levyille kinkkusuikaleet/-kuutiot ja lopuksi juustoraaste. Rullaa levyt rulliksi. Leikkaa rullista noin 2-3 cm paloja ja nosta ne muffinssivuokiin tai uunipellille leivinpaperin päälle. Nostata puustiset, voitele kananmunalla ja paista 200 °C noin 15...20 min. Nauti teekupposen tai kaakaon kera!


Ainekset

Taikinan puolitus

Kaulitaan levyksi

Pinnalle sipaisu pehmeää voita,
kinkku ja juusto
Levy rullataan pötköksi
 ja leikataan paloiksi
Valmiina uuniin




Kinkkupuustiset valmiina käyttöön

1 kommentti: