torstai 21. helmikuuta 2019

Aurinkoiset sarvet

Tänään paistoi helmikuun talvinen aurinko. Eilisen hyytävän kylmän tuulen jälkeen sää tuntui niin keväiseltä. Mietin, miten saan tuon keväisen tunnelman siirrettyä myös itseeni. Tietysti tekemällä aurinkoisia sarvia. Lisäsin taikinaan kurkumaa, mikä sai taikinan hehkumaan keltaisena ja tuomaan iloa keittiööni. Pakkasin uunituoreet sarvet matkaan ja ajoin piristämään myös ystävän päivää. Kahvia vaan kuppiin ja lämpimäisiä maistelemaan... Elämän pieniä iloja! ☺

Ainekset:
300 ml vettä
1 kananmuna
2 tl sokeria
2 tl suolaa
100 g voita nokareina
500 g puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl kurkumaa
1 pss (12g) kuivahiivaa (4 tl)

Täyte
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä & tuorejuustoa maun mukaan esim. Viola basilika

Itse puolitin aurinkokuivatut tomaatit, jotta täyte ei pursuisi liikaa. Tomaatin palan seuraksi vajaa teelusikallinen basilika-tuorejuustoa. Hyvä yhdistelmä!














Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Taikina-ohjelma käyntiin.

Kun ohjelma on lopettanut, kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa kahteen osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi halkaisija noin 30 cm. Jaa kiekot 8 osaan. Aseta täyte leveämpään päähän ja rullaa sarviksi. Nostata sarvet (20 min), voitele halutessasi kananmunalla ja paista 200 °C noin 20...25 min.







1 kommentti: