keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Mustikkasarvet

Aurinko paistaa ja kevät saapuu vääjäämättömästi. Vuosi on vierähtänyt korona-pandemiahälyssä. Ihmiset ovat kotioloissaan, kontaktit muihin ihmisiin voidaan laskea kahden käden sormilla. Ajanjakso on ollut hyvin outo, mutta monelle varmaan myös hyvin opettavainen. On ollut pakko opetella uusia käytäntöjä mm. ruoanlaittoa ja leipomista kotona, koska on täytynyt pitää fyysistä etäisyyttä ihmisiin eikä ole päässyt nauttimaan ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta. 
Leivonta on nostanut profiiliaan. Ja mikä onkaan ihanampaa, kuin etätyöpäivän lomassa leipoa leipää, sämpylöitä, pullaa tai jotain muuta. Vasta paistetun leivonnaisen tuoksu täyttää asunnon ja taas jaksaa ahertaa, yksin. Toiveissa siintää aika, jolloin palataan takaisin työyhteisön yhteiseen kahvihuoneeseen ja tämä outo korona-aika on vain yksi muisto muiden joukoissa.
Ohje ihanan maistuvaisille mustikkasarville, olkaa hyvä! 

Ainekset:
300 ml vettä
1 kananmuna
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
100 g voita nokareina
525 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa (tai 0,5...1 tl rosmariinia) 
1 pss (12g) kuivahiivaa (3 tl)

Täyte
1 dl mustikoita
100 g kinuski tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl perunajauhoja

Voiteluun 1 kananmuna
Pinnalle raesokeria

Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Taikina-ohjelma käyntiin.
Kun ohjelma on lopettanut, kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa 2 osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi halkaisija noin 30... 40 cm. 
Jaa kiekot 8 osaan. 
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Aseta täytettä leveämpään päähän ja rullaa sarviksi. 
Nostata sarvet (10... 20 min), voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 200 °C noin 20...25 min.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti