Leivonta on nostanut profiiliaan. Ja mikä onkaan ihanampaa, kuin etätyöpäivän lomassa leipoa leipää, sämpylöitä, pullaa tai jotain muuta. Vasta paistetun leivonnaisen tuoksu täyttää asunnon ja taas jaksaa ahertaa, yksin. Toiveissa siintää aika, jolloin palataan takaisin työyhteisön yhteiseen kahvihuoneeseen ja tämä outo korona-aika on vain yksi muisto muiden joukoissa.
Ohje ihanan maistuvaisille mustikkasarville, olkaa hyvä!
Ainekset:
300 ml vettä
1 kananmuna
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
100 g voita nokareina
525 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa (tai 0,5...1 tl rosmariinia)
1 pss (12g) kuivahiivaa (3 tl)
Täyte
1 dl mustikoita
100 g kinuski tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss (12g) kuivahiivaa (3 tl)
Täyte
1 dl mustikoita
100 g kinuski tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl perunajauhoja
Voiteluun 1 kananmuna
Pinnalle raesokeria
Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Taikina-ohjelma käyntiin.
Kun ohjelma on lopettanut, kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa 2 osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi halkaisija noin 30... 40 cm.
Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Taikina-ohjelma käyntiin.
Kun ohjelma on lopettanut, kumoa taikina leivonta-alustalle, jaa 2 osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi halkaisija noin 30... 40 cm.
Jaa kiekot 8 osaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Aseta täytettä leveämpään päähän ja rullaa sarviksi.
Nostata sarvet (10... 20 min), voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 200 °C noin 20...25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti