lauantai 27. maaliskuuta 2021

Pikkumunkit

Mustikkasarvien ohjeella tekaisin kasan pikkumunkkeja. Äitini sanoi aina, että mitä löysemmästä pullataikinasta pystyy munkit leipomaan, sitä parempia niistä tulee. Ja hän paistoi kyllä maailman parhaimmat munkkirinkilät! ❤️Mielestäni sarvien taikina sopi juuri täydellisesti myös munkkeihin. Wau, nämä on hyviä sanoi perhe eli samalla reseptillä hoituu nämäkin. Ja pikkumunkit helpottavat äkillistä makean nälkää... 🤩

Ainekset koneeseen ja "Taikina"-ohjelma käyntiin. Ohjelman päätyttyä pyöräytä pikkupullat, vähän lihapullia suuremmat. Nostata hyvin, noin 30 min. Kuumenna munkkirasva kattilassa. Paista pikkumunkit kauniin ruskeiksi, varo polttamasta, sokeroi ja nauti!

Ainekset:

300 ml vettä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
100 g voita nokareina
525 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 pss (12g) kuivahiivaa (3 tl)

Paistamiseen 2 pkt munkkirasvaa.
Päälle sokeria.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti