maanantai 2. marraskuuta 2015

Provence-leipää

Viime aikoina olen ihmetellyt leipäkonetuotoksiani. Vaikka olen tehnyt leipiä, mitkä olen hyviksi todennut ja tehnyt niitä kymmeniä kertoja, niin jostain syystä leivät ovat epäonnistuneet. Tai ei maussa ole ollut ongelmaa vaan ulkonäössä. Nuo lässähtäneet leivät kruunaavat kyllä täydellisesti pimeän syksyn. Olen miettinyt, missä on ongelman ydin. Jauhot? Hiiva? Leipäkone? Resepti? Väärä ohjelma? Käyttäjä? Ratkaisu lienee hiivassa tai jauhoissa, sillä molempia ostin lisää samaan aikaan, kun tämä mysteeri alkoi ilmestyä. Jatkan vaan leipieni tekemistä, sillä jossain vaiheessa ostamani materiaalierä loppuu. Jos ongelmat vielä senkin jälkeen jatkuvat, tarvitsee sitten syventyä mysteeriin tarkemmin. Onneksi tämä eilinen eväsleipä sentään onnistui ja maanantai oli pelastettu!

Ainekset (leipä 750g):
250 ml vettä
1 kananmuna
1 rkl rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
1,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
450 g puolikarkeita vehnäjauhoja
50 g 4-viljan hiutaleita
1 tl Provence-yrttiseosta
1,5 tl kuivahiivaa


Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Perusleivän ohjelma käyntiin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti