perjantai 23. lokakuuta 2015

Banaanisuklaakakku

Bongasin muutama vuosi sitten "Leila leipoo"-ohjelmasta tutun Leilan reseptisivuilta järkyttävän makean ja ihanan makuisen muffariohjeen. Muffareita tuli tehtyä vain muutaman kerran, mutta niiden aiheuttama sokerihumala jäi mieleen. Tämän Elvis Presley's cupcakes ohjeen innoittamana päätin tehdä siitä leipäkoneversion. Kun kakku on valmista, kahvia kuppiin ja nauttimaan. Varoitus! Ei todellakaan sovellu laihduttajille!

Ainekset:
1 dl kermaviiliä
3 kananmunaa vatkattuna
200 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g banaania soseutettuna
50 g voita sulatettuna (hieman jäähtyneenä)
3 rkl vahvaa kahvia kylmänä (Robert Paulig's Choko Coffee on tässä hyvää)
275 g vehnäjauhoja (sekoita jauhoihin kaakao, suola, leivinjauhe ja ruokasooda)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
2 rkl leivontakaakaota
125 g suolattuja maapähkinöitä rouhittuina
75 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistus:
Sulata voi ja keitä kahvi. 
Soseuta banaanit.
Vatkaa kananmunat.
Rouhi tumma suklaa ja pähkinät.
Laita ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
"Kakku"-ohjelma käyntiin.




Jag tackar sig Leila Lindholm om inspirationen. Det här cupcake receptet är verkligen smakligt och passar bra också för brödmaskinen med liten ändringar.


1 kommentti:

  1. Ihan älyttömän hyvää! Tein tämän ja lisukkeeksi vaniljajädeä.. ��

    t.jani

    VastaaPoista