sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sipulileipä

Aloin tänään tekemään tällä ohjeella leipää ja ei siitä sipulileipää tullutkaan. Kaikki muut ainekset olivat jo kulhossa ja jäljellä vain tuo sipulirouhe. Ei sitä sitten löytynytkään kaapista, vaikka se on vakioherkkua salaatin ystävälle (rasvaa ja hyvää makua...) kuten esimerkiksi minulle. Mietin, teenkö tästä "leipää naturel" vai lisäänkö jotain uutta makua taikinaan? Sunnuntai-iltana en jaksanut kauan asiaa pohtia, vaan napsautin leipäkoneen käyntiin. Tänään siis tarjolla sipulileipää ilman sipulia ja kauppalistalle isoin kirjaimin "PAAHD. SIPULIROUHE ".

Ainekset (leipä 750g):
250 ml vettä
1 kananmuna
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
450 g sämpyläjauhoja (tai puolikarkeita vehnäjauhoja)
1,5 tl kuivahiivaa
50 ml paahdettua sipulirouhetta

Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Perusleivän tai täysjyväleivän ohjelma käyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti