lauantai 17. lokakuuta 2015

Ciabatta-leipää

Italialainen makumaailma on minun makuuni. Pidän oliiviöljyn mausta ja basilika kruunaa tomaattipiirakan mozzarellan parina. Ciabatta-leipäsissä maistuu todella oliiviöljy. Näiden valmistamiseen ei yksin leipäkone riitä, vaan nyt pitää lämmittää myös uuni. Mutta ensin leipäkone vaivaamaan taikinaa.

Ainekset (8...10 leipästä):
450 ml vettä
5 rkl oliiviöljyä
3 tl suolaa
750 g puolikarkeita vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa

Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
"Taikina"-ohjelma käyntiin.

Valmis taikina kumotaan jauhotetulle leivonta-alustalle, muotoillaan suorakaiteen muotoon ja jaetaan 8...10 osaan (Ei kannata stressata ciabatta-leipien ulkonäöstä, sillä maku on tärkeintä tässäkin!) Palat nostetaan uunipellille leivinpaperin päälle ja annetaan nousta noin 45...60 min peitettyinä. Muista laittaa uuni lämpenemään 225°C! Kun ciabatta-leipäset ovat nousseet, niitä paistetaan uunissa noin 15...20 min uunin tehosta riippuen. Ennen paistamista leipäset voi voidela kevyesti oliiviöljyllä.










1 kommentti:

  1. Osui ja upposi, todella hyviä :) Mahdatko tietää onko leipäkoneella mahdollista tehdä ruisleipää?

    VastaaPoista