torstai 18. elokuuta 2016

Porkkanayrttijuustoleipä

Elokuussa puutarhan sato alkaa olla parhaimmillaan. Porkkanaa ja yrttejä löytyy kasvihuoneen kätköistä, joten tällä erää maistellaan porkkanaleipää ruohosipulilla höystettynä. Teetä kuppiin ja lautaselle lämmin leipäsiivu voin kera. Ilta saa hämärtyä, minä nautin!

Ainekset (leipä 750g):
150 ml vettä
100 g porkkanaa raastettuna
100 g yrttituorejuustoa (VIOLA)
2 rkl silputtua ruohosipulia
2 rkl rypsiöljyä
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
550 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa

Valmistusohjeet:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä. 
Perusleivän ohjelma käyntiin.

Porkkanan asemesta voi käyttää esim. kesäkurpitsaa raastettuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti