lauantai 27. elokuuta 2016

Punasipulileipä

Olen viime aikoina mieltynyt erilaisten sipuleiden makuun leivässä. Ruohosipulia on niin helppo lisätä tuoreena silppuna minkä tahansa leivän sekaan, mutta punasipulin ja keltasipulin osalta on otettava myös käyttöön paistinpannu. Voi toki sipulit käyttää raakana silppunakin, mutta omasta mielestäni sipuli saa makuunsa pehmeyttä käydessään pannulla voissa kuullottumassa.  

Ainekset (leipä 750g):

50 g silputtua punasipulia
1 rkl fariinisokeria/siirappia
25 g voita

250 ml vettä
1,5 tl suolaa
525 g puolikarkeita vehnäjauhoja
2...3 rkl kurpitsansiemeniä tai kuorittuja auringonkukansiemeniä
25 g voita nokareina
1,5 tl kuivahiivaa

Valmistusohjeet:
Kuullota punasipulisilppu pannulla voissa. Lisää fariinisokeri ja sekoita. Siirrä punasipulisilppu pannulta hieman jäähtyneenä leipäkoneen kulhoon.

Lisää kulhoon muut ainekset ohjeen järjestyksessä, vesi ensin. 
Perusleivän ohjelma käyntiin.

1 kommentti: