maanantai 22. elokuuta 2016

Punaherukkahilloa sitruunamelissa-aromilla

Kesän ja syksyn marja-aarteet kannattaa kerätä talteen ja pakastaa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta hillojen keittämiseen kellariin tai muuhun kylmäsäilöön. Leipäkoneen "Hillo"- ohjelmalla voi näistä pakastimen aarteista tehdä pieniä määriä hilloa tarpeeseen. Meidän kartanolta löytyy kyllä kellari, mutta hillopurkkien hakeminen sieltä tuntuu joskus työläältä ja sitten syödään aamupuuro ilman hilloa! Tänään ajattelin maustaa punaherukkahillon tuoreella sitruunamelissalla, kun sitäkin vielä kasvihuoneesta löytyi.


500 g punaherukoita
1 dl silputtua tuoretta sitruunamelissaa
100 ml vettä
250 g hillosokeria

Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
"Hillo"-ohjelma käyntiin.

Valmista hilloa syntyy noin 4 dl eli juuri sopivasti jääkaappiannokseksi. 
Hillo kannattaa purkittaa kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin, mutta
jos lasipurkkeja ei ole käytettävissä, hillo säilyy jääkaapissa myös muunlaisissa
kannellisissa astioissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti