torstai 9. marraskuuta 2017

Haukimureke eli laiskan kokin kalapatee

Hei kuule... Voisko leipäkoneella tehdä ruokaa? Työpaikan kahvirinki kun kokoontuu, niin siinä ideoita lentelee. Miksipä ei... Viime viikonloppuna sitten päätin konkretisoida ideaa ja tehdä koeversioerän kalamureketta leipäkoneella samalla kun tein haukimurekepihvejäkin ihan pannulla paistaen. Annoskoko oli aika pieni, mutta kyllä sillä pieni perhe vatsansa olisi täyttänyt. Maanantaina vein koepateen työpaikan testiryhmän arvosteltavaksi ja ihmettelevä hyväksyntä tuli tällekin kokeilulle. Aion kyllä tehdä kalamureketta toistekin leipäkoneella, sillä niin vaivatonta oli valmistaa ilman pannulla käryävää paistorasvaa.

Ainekset:

400 g nahatonta haukifilettä jauhettuna (monitoimikone tai lihamylly hoitaa homman)
1...1,5 tl suolaa
1...1,5 tl sitruunapippuria
1,5 dl kauraleseitä
50 g maustamatonta sulatejuustoa (Koskenlaskija tai vastaava)
1 dl kermaa
1 muna
50 g voita nokareina

Valmistus:
Jauha kalafileet (haukea, kirjolohta, kuhaa) massaksi monitoimikoneella tai lihamyllyllä.
Laita ainekset leipäkoneennkulhoon ohjeen järjestyksessä.
Pikaleipä- tai jokin muu lyhytohjelma käyntiin. (Ainakin Kenwoodini BM430 pikaohjelma teki hyvän murekkeen.)
Tarjoillaan keitettyjen perunoiden (tai perunamuusin) ja kanamunakastikkeen kera.

Vinkki! Lisämakua saa vaihtamalla maustamattoman Koskelaskijan chili- tai cheddartuorejuustoon. (Olen testannut haukimurekepihveissä ja toimii!)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti