torstai 9. marraskuuta 2017

Punajuurileipä

Punajuuri tuntuu olevan tämän syksyn "Must!"-juures. Meidän perheelle se on kyllä ollut jo pitkään yksi suosikki juures. Punajuurta keitettynä, uunissa paahdettuna, homejuuston kera juuresvuoassa, borssikeitossa. Kaikki kelpaa. En ollut aikaisemmin kokeillut punajuurta leivässä, mutta eipä jää kokeilu tähän kertaan. Todella hyvän makuinen leipä!

Ainekset (leipä 750g):

250 ml vettä
150 g keitettyä punajuurta raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
475 g sämpyläjauhoja
75 g kaljamallasta
3 rkl kuorittuja auringonkukan siemeniä
(kuivattua basilikaa)
1,5 tl kuivahiivaa

Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Täysjyväleivän tai perusleivän ohjelma käyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti