tiistai 22. syyskuuta 2015

Kaljamallasleipä I

"Tumma leipä on terveellisempi vaihtoehto!" Tätä teesiä toistetaan eri medioissa välillä kyllästymiseen asti. Kaljamallas antaa tähän leipään tuon tumman vivahteen, mutta terveys-keskusteluun en osallistu. Leipä on leipää ja jokainen syö sitä oman maun ja ideologian mukaan. 

Ainekset (leipä 750g):


300 ml vettä
2 rkl rypsiöljyä
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
375 g hiivaleipäjauhoja
50 g kaurahiutaleita
100 g kaljamallasta
1,5 tl kuivahiivaa

Valmistus:
Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Perusleivän tai täysjyväleivän ohjelma käyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti