tiistai 8. syyskuuta 2015

Punaherukkaa ja omenaa hilloksi

Kuusi vuotta siinä meni, kun tänään ensi kerran kokeilin leipäkoneella hilloamista. Punaherukkapensaista löytyi vielä marjoja ja omenoita riittää myös kokeiluihin. 
Näistä aineksista siis syntyy ensimmäinen "Hilloa leipäkoneella"-kokeilu... No, puolentoista tunnin kuluttua olen viisaampi!


PUNAHERUKKAOMENAHILLO

300 g punaherukoita
100 g omenaa lohkoina/paloina
50 ml vettä
200 g hillosokeria
1 tl vaniljasokeria

Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
"Hillo"-ohjelma käyntiin.














Jännityneenä odotin hillon valmistumista välillä kulhoon kurkistaen. Keitos tuoksui ainakin makealta. Kun leipäkone piippasi "Hillo valmista!", niin hillopurkki oli jo valmiina lämmitettynä odottamassa. Hillo purkkiin ja tietysti sitä jäi vähän ylikin laaduntarkkailulle. Herkullista (ja makeaa)! Hilloa tuli tällä reseptilla noin 4 dl eli passeli jääkaappiannos. 
Kaurapuuro kiittää aamulla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti