lauantai 19. syyskuuta 2015

Pizzapäivä

Perjantai, ei kun lauantai on pizzapäivä. Kun kuusi vuotta sitten ostin tuon ensimmäisen leipäkoneeni, niin heti kokeilin pizzapohjan ohjetta. Sen jälkeen en ole pizzataikinaa muulla tavalla tehnytkään. Leipäkoneen "Taikina"-ohjelma tekee taikinasta erittäin joustavaa, joten siitä voi helposti kaulita uunipellille pizzapohjan. Päälle lempiherkkuja ja pizza uuniin, nam!


Pizzapohja 
(taikinasta riittää kahteen uunipellilliseen)

400 ml vettä
3 rkl oliiviöljyä
2,5 tl suolaa
800 g puolikarkeita vehnäjauhoja
2,5 tl kuivahiivaa

Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä. 
"Pizzataikina"-ohjelma tai vastaava "Pelkkä taikina"-ohjelma käyntiin.



Leipäkone vaivaa ja kohottaa pizzataikinan noin tunti ja vartti ajassa, minkä aikana on hyvä tarkastaa täytteen ainekset valmiiksi. Jos jotain puuttuu, niin ehtii piipahtamaan kaupassa täydentämässä varastoja. Koska harvoin tulee tehtyä kahta uunipellillistä pizzaa yhdellä kertaa, niin pakastan puolet valmiista taikinasta seuraavaan kertaan. Pakastepizzataikina vaan mikroaaltouuniin sulatusteholle vähäksi aikaa niin kauliminen helpottuu, täyte pintaan ja pizza on valmis uuniin.


Vinkki! Valmis taikinanpala pakastimessa auttaa lapsiperheen "Meillä on kamala nälkä!"-tilanteessa. Täytteeksihän kelpaa lähes kaikki, mitä mahtaa jääkapista/kaapeista löytyä, joten pizzan pyöräyttää nopeasti ja yleensä nälkäinen perhe kiittää nopeasta palvelusta! 

Pizzahan on oikeastaan italialaista pyttipannua ja sitä teemaa joudun usein soveltamaan pizzaa tehdessäni. Tänään pizzan päälle löytyi jääkaapista eilistä iltapalaa grillattua broileria, kesäkurpitsaa sekä hieman jo nahistunutta makeaa paprikaa ikkunalaudalta. Toimiva yhdistelmä!




2 kommenttia:

  1. Tarkentaisitko minkä merkkinen leipäkoneesi on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Meillä on Kenwoodin BM450 leipäkone. Olen tykännyt. Jos haluaa monipuolisen koneen, niin kannattaa katsoa, että koneesta löytyy "taikina" - ohjelma. Sillä pystyy sitten tekemään esim pullataikinaa, pizzataikinaa.

      Poista