tiistai 8. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsahillo

Päivällä hilloharjoituksena tekemäni punaherukkaomenahillo (jäähdyttyään lähinnä marmeladia) onnistui niin hyvin, että innoissani päätin heti illalla tehdä seuraavan kokeilun. Miksi en aikaisemmin ollut keksinyt tätä "Hillo"-ohjelman kätevyyttä? Ei tarvitse vahtia lieden ääressä hillokattilaa, vaan voi rauhallisin mielin tehdä jotain muuta, kun ei tarvitse pelätä hillon pohjaanpalamista! Ja leipäkoneella kun ei voi tehdä kuin pienen erän hilloa kerrallaan, niin hilloaminen ei tunnu työltä lainkaan.

Seuraavaksi kokeilin omaa versiotani syksyn trendihillosta eli kesäkurpitsahillosta. En ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt kesäkurpitsaa muuten kuin etikkasäilykkeinä, pikkelseinä ja chutneina, joten tämä makea versio oli itsellenikin aivan uusi tuttavuus. Kesäkurpitsaa hillona ei kuulostanut puolisonikaan korvissa lupaavalta, mutta kun hillo olil purkissa, pisteet minulle. Sitruuna antoi kesäkurpitsalle pikantin raikkaan maun ja testiryhmäni palaute oli "Ok!". Itse pidin hillon mausta ja aloin heti miettiä sille jatkojalostusta. Käyttäisinkö juustokakkuun?


KESÄKURPITSAHILLO


800 g kesäkurpitsaa raastettuna
1 iso sitruuna, raastettu kuori ja puristettu mehu
400 g hillosokeria


Ainekset leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
"Hillo"-ohjelma käyntiin.




Itse laitoin kesäkurpitsat lohkoina kulhoon ja ja kaikki palat eivät olleet hilloutuneet. Soseutin nekin sauvasekoittimella ennen hillon purkittamista samettisen rakenteen saamiseksi. Tästä viisastuneena ohjeeseen kirjoitin "kesäkurpitsa raasteena". Isohkon kesäkurpitsan siemenet on myös hyvä poistaa ennen hilloamista, sillä nekään ei helpolla pehmene hillon sekaan.

1 kommentti:

  1. kyllä se nyt varmaan pitää se leipäkone ostaa..

    VastaaPoista